Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Onnettomuustutkintakeskus julkaisee raportin Hangon veneturmasta, jossa kuoli alakouluikäinen lapsi

Onnettomuus sattui Poker Run -veneilytapahtumassa viime vuoden elokuun alussa, kun nopeusajossa ollut vene törmäsi katsomossa olleeseen vapaa-ajan veneeseen. / Otkes handout / Otkes / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) julkistaa tänään tutkintaselostuksensa Hangon veneturmasta, jossa kuoli alakouluikäinen lapsi ja toinen ihminen loukkaantui. Onnettomuus sattui Poker Run -veneilytapahtumassa viime vuoden elokuun alussa, kun nopeusajossa ollut vene törmäsi katsomossa olleeseen vapaa-ajan veneeseen.

Asiaa on tutkittu myös poliisissa, jonka esitutkinta on loppusuoralla. Nopeusajossa olleen veneen kuljettajaa ja hetkeä ennen onnettomuutta nopeusajoväylälle ajaneen veneen kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta, vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Voi sanoa, että osallisena on ollut kolme venettä. Eli tämä vapaa-ajan vene, joka oli katsomossa, vene, joka tuli väylää pitkin kovalla vauhdilla, ajautui pois väylältä ja törmäsi vapaa-ajan veneeseen ja niiden lisäksi vene, joka hetkeä ennen törmäystä ajoi sinne väylälle aiheuttaen aaltoja, sanoo STT:lle tutkinnanjohtaja Markus Ramstedt.

Kahden veneen kuljettajan lisäksi rikoksista epäillään neljää tapahtuman järjestäjää. Heidän kohdallaan rikosepäilyssä on kyse kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Ramstedt sanoo, että esitutkinnan on määrä valmistua viimeistään ennen kesää.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut