Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilman kuljettajaa ajaneen Teslan onnettomuudesta alkaa kaksi onnettomuustutkintaa Yhdysvalloissa

Kaksi Yhdysvalloissa liikennettä valvovaa viranomaista aloittaa omat tutkintansa onnettomuudesta, jossa todennäköisesti ilman kuljettajaa ajanut Tesla törmäsi puuhun ja syttyi palamaan.

Viikonloppuna Texasissa tapahtuneessa turmassa kuoli kaksi miestä, jotka amerikkalaismedian mukaan olivat 59- ja 69-vuotiaat.

Sekä tieliikenteen turvallisuutta valvova että liikenneturvallisuutta valvova liittovaltion viranomainen ilmoittivat selvittävänsä onnettomuutta.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk pyrki torjumaan poliisin arvion, että auto olisi ollut liikkeellä ilman kuljettajaa. Musk tviittasi , että auton lähettämän datan perusteella Autopilot-järjestelmä ei ollut käytössä.

Poliisin mukaan turmassa kuolleet miehet näyttävät istuneen kuljettajanpaikan viereisellä istuimella sekä takapenkillä. Miesten vaimot kertoivat turman jälkeen, että miehet olivat ennen lähtöään ajelulle puhuneet Teslan Autopilotista.

Teslan autoihin saa hankkia lisämaksusta myös vielä Autopilot-järjestelmää kehittyneemmän FSD- eli Full Self Driving -järjestelmän. Muskin mukaan sitä ei ollut asennettu onnettomuusautoon. Nimistään huolimatta kumpaakaan järjestelmää ei saa käyttää ilman kuljettajan aktiivista valvontaa. Autopilot-järjestelmä toimii liikenteessä kaistavahtina ja pystyy myös pysäköimään auton automaattisesti.

Tieliikenteen turvallisuutta valvova viranomainen ilmoitti maaliskuussa tutkivansa pariakymmentä Tesla-turmaa, joissa Autopilot-järjestelmä on ollut tai saattanut olla käytössä.