Korona-aikana on lipsuttu napostelemaan ja mässäilemään, jopa tähteetkin ovat kelvanneet –  "Ruoka on se, josta ensimmäisenä säästetään, jos on tiukkaa", sanoo kuluttajatutkimuksen professori Mari Niva

Poikkeusolojen ruokailmiöitä on tutkittu useissa kymmenissä maissa.

Hiivan loppuminen ruokakaupoista oli yksi ensimmäisiä merkkejä siitä, kuinka koronapandemia muutti ihmisten arkea ja syömistä. Pian alkoi myös sosiaalinen media pullistella hapanjuurileivistä ja korvapuusteista, kun rajoitusten vuoksi koteihinsa eristäytyneet harrastajaleipurit esittelivät aikaansaannoksiaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Aamupostin sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Aamuposti.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti ja digiliitteet
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi