Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaleva: Ravintoloiden aukeaminen johti heti korona-altistumisiin Oulussa – oliko sama pitkän kaavan mukaan iltaa viettänyt henkilö näiden perjantai-illan altistumisten takana?

Ravintoloiden aukeaminen johti Oulussa useisiin korona-altistumisiin. Kuvituskuva. Agata Anttonen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Ravintoloiden aukeaminen johti Oulussa heti mahdollisiin korona-altistumisiin, kertoo Kaleva.

Viime viikonloppuna mahdollisia altistumisia tapahtui perjantaina Pepper's karaokebarissa, Patelan grillikioskilla ja Pateniemessä sijaitsevassa Ravintola Housessa. Kaikki mahdolliset altistumiset sattuivat perjantai-iltana. Pepper's karaokebar ja Ravintola House kertovat asiasta Facebook-sivuillaan.

Kaikkien kyseisissä ravintoloissa asioineiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Kaleva kertoo tietoihinsa viitaten, että ravintola-altistumisten taustalla olisi kyse samasta tartunnan saaneesta henkilöstä. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi vahvistaneet asiaa.

Oulunkaaren kuntayhtymä tiedotti sunnuntaina, että edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi koronalle on voinut altistua perjantai-iltana Keltaisessa Aitassa, Tupakka-Aitassa ja Oulun keskustan Tokmannilla.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina koronalle on saattanut altistua lounasaikaan EMC LounasCafessa, Kaleva ja Oulunkaaren kuntayhtymä kertovat.

Pohjois-Pohjanmaalla palattiin koronaviruksen perustasolle huhtikuun alussa. Ravintolat saivat avata ovensa rajoitetuin aukioloajoin viime perjantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut