Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Iran ja sen kansainväliset neuvottelukumppanit kokoustavat USA:n mahdollisesta paluusta ydinsopimukseen

Presidentti Biden haluaisi liennyttää välejä Iranin kanssa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Iran ja sen kansainväliset neuvottelukumppanit pitävät virtuaalikokouksen perjantaina. Sen aikana keskustellaan Yhdysvaltain mahdollisesta paluusta Iranin ydinsopimukseen. Asiasta kertoi EU lausunnossaan torstaina.

Yhdysvallat ilmoitti tyytyväisyytensä neuvotteluista ja sanoi olevansa valmis "molemminpuolisiin toimiin".

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kannattaa ydinsopimusta, josta hänen edeltäjänsä Donald Trump veti Yhdysvallat pois. Bidenin hallinto on kuitenkin vaatinut, että Iran palaa ensin noudattamaan sopimusta täydellisesti.

Iran on puolestaan vaatinut Yhdysvaltoja poistamaan Iranin vastaiset pakotteet ennen kuin se palaa noudattamaan täysin vuoden 2015 ydinsopimusta.

Alun perin Yhdysvallat oli mukana vuonna 2015 Iranin kanssa solmitussa sopimuksessa Kiinan, Ranskan, Saksan, Venäjän ja Britannian kanssa. Vuonna 2018 Yhdysvaltain silloinen presidentti Trump kuitenkin ilmoitti maansa vetäytyvän sopimuksesta ja palautti voimaan ankarat pakotteet Irania kohtaan.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut