Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti pääsiäisen menoliikenteessä – kiirastorstain liikenne sujui muualla rauhallisesti

Pääsiäinen alkoi torstaina tien päällä synkästi, kun kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti valtatie 9:llä Tampereen Olkahisissa tapahtuneessa kolarissa.

Onnettomuudessa oli Sisä-Suomen poliisin mukaan osallisena henkilöauto ja raskas ajoneuvo. Kuolleet ja loukkaantuneet olivat henkilöauton kyydissä.

Onnettomuus tapahtui noin kolmen aikaan torstai-iltapäivällä. Tieosuudella sattui hieman myöhemmin myös toinen onnettomuus, jossa osallisina olivat kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä. Tässä onnettomuudessa olleet kolme ihmistä loukkaantuivat lievemmin.

Valtatie 9 oli onnettomuuksien vuoksi suljettuna Aitolahdentien ja Tarastenjärventien välillä hieman yli seitsemään asti illalla, ja liikenne ohjattiin kiertotielle. Onnettomuudet ruuhkauttivat liikennettä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Heikki Havukaisen mukaan kyseinen tieosuus on Suomen vaarallisimpia.

– Siinä tapahtuu paljon onnettomuuksia ja paljon kuolemaankin johtaneita onnettomuuksia, Havukainen kertoi STT:lle.

Liikenne viime vuoden tasoa

Kiirastorstain liikenne sujui muualla maassa varsin rauhallisesti ja ruuhkattomasti. Vilkkain menoliikenne oli ohi ennen iltaseitsemää, Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle.

Liikennepäivystäjä Kirsi Salokannon mukaan torstain liikennemäärä oli viime aikojen viikonloppuliikenteen tasoa.

– Ei oikeastaan enempää kuin normaalina perjantaina.

Torstai on yleensä pääsiäisliikenteen vilkkain päivä. Salokanto arvioi torstain liikenteen olleen nyt samaa tasoa kuin viime vuoden kiirastorstaina, eli selvästi vähemmän kuin aiempina vuosina.

Menoliikennettä riittää myös perjantaille, jolloin liikennettä on eniten puolestapäivästä neljään iltapäivällä, arvioi liikennepäivystäjä Marko Kolattu. Ruuhkia ei kuitenkaan tieliikennekeskuksen mukaan ole odotettavissa.

Pääsiäisen paluuliikenteen odotetaan jakaantuvan sunnuntaille ja maanantaille, jolloin tiet ovat vilkkaimmillaan puolestapäivästä alkuiltaan asti.

Maan sisällä suuria eroja

Koko viikon aikana liikennettä on ollut viime vuoden pääsiäisen aikaan verrattuna noin 60–100 prosenttia enemmän, Kolattu kertoo. Viime vuonna pääsiäisen aikaan voimassa oli Uudenmaan sulku, ja maakuntarajan sai ylittää vain välttämättömästä syystä.

Vuoteen 2019 verrattuna liikennettä taas on ollut 8–10 prosenttia vähemmän.

Fintrafficin liikennekeskuspäällikön Eero Sauramäen mukaan liikennemäärät vaihtelevat maan eri osien välillä suuresti: joissakin kaupungeissa sekä Lapin hiihtokeskuksissa saatetaan olla jo liikenteen suhteen normaalilukemissa.

Vilkkaimmat tieosuudet ovat perinteisesti kaikkien pyhien alla Ykkös-, Kolmos- ja Nelostie sekä valtatie 9 pohjoisen suuntaan.