Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

IL: Kohun keskellä oleva Tytti Yli-Viikari jatkaa VTV:n johdossa – puhemies Vehviläinen ei näe tarvetta viralta pidättämiseen

Eduskunnan pääsihteeri arvioi, ettei KRP:n esitutkinta johda syytteiden nostoon Yli-Viikaria vastaan.

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on epäiltynä virkarikoksesta jutussa, jossa VTV:n virkamiehelle maksettiin palkkaa siitä, että hän ei tee työtä. VTV

Mikko Välimaa

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin viralta pidättämistä ei ole tässä tarvetta harkita, sanoo eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) Iltalehdelle. Sama näkemys on eduskunnan pääsihteerillä Maija-Leena Paavolalla.

Vehviläinen johtaa eduskunnan kansliatoimikuntaa, joka voi lain mukaan päättää VTV:n pääjohtajan viralta pidättämisestä häneen kohdistuvan rikostutkinnan aikana. Paavola toimii kansliatoimikunnan esittelevänä virkamiehenä.

Yli-Viikari on paraikaa keskusrikospoliisin rikostutkinnan kohteena. Paavola sanoo IL:lle käsityksenään, että krp epäilee Yli-Viikaria virkarikoksesta, joka liittyy VTV:n virkamiehen palkanmaksuun. Virkamiehelle maksettiin yli kahden vuoden ajan palkkaa sillä ehdolla, että hän ei tee töitä.

IL:n mukaan VTV:ssä on pidetty käsittämättömänä Yli-Viikarin jatkamista viraston johdossa rikostutkinnan aikana.

Paavolan mukaan viralta pidättämisen harkintaan ei ole tarvetta, sillä asiaa aiemmin selvittänyt eduskunnan oikeusasiamies ei nähnyt syytä tutkintapyyntöön poliisille. IL:n mukaan Paavola uskoo, ettei myöskään KRP:n tutkinta johda syytteisiin Yli-Viikaria vastaan.

Eduskunta tiedotti perjantaina, että kansliatoimikunta aikoo tavata Yli-Viikarin pääsiäisen jälkeen 6. huhtikuuta saadakseen lisätietoa VTV:n tilanteesta.

Yli-Viikari on ollut viime viikkoina paisuvan kohun keskellä Iltalehden ja Ilta-Sanomien kerrottua hänen rahankäytöstään. Myös Yli-Viikarin virkamatkoista kertyneet lentopisteet ovat herättäneet ihmettelyä.

IS kertoi perjantaina, että Yli-Viikarille on ostettu 2018–2020 kauneudenhoitopalveluja valtion varoilla yhteensä 4 729 eurolla. IS:n mukaan mukana on 918 eurolla hankittuja stailauspalveluja, jotka eivät ole liittyneet suoraan yhteenkään Yli-Viikarin työtehtävään.

Jopa hiustenhoitoaine veronmaksajien piikkiin – IS: Tytti Yli-Viikarin ostamat stailauspalvelut eivät liittyneetkään yksittäiseen kuvaukseen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut