Pohjois-Korea kertoo testanneensa uudenlaisia ammuksia, mutta ei kerro, oliko kyseessä YK:n kieltämiä ballistisia ohjuksia

Pohjois-Korean mukaan sen torstaina laukaisemat ammukset olivat uusia taktisesti ohjattuja ammuksia. Asiasta kertoi tänään diktatuurin valtionmedia.

Pohjois-Korean mukaan testi oli onnistunut, ja kaksi ammusta osui odotetusti noin 600 kilometrin päähän Japaninmereen.

Pohjois-Korean ohjuslaukauksista kertoi torstaina Etelä-Korea. Pohjois-Korea ei kuitenkaan tarkenna ulostulossaan, olivatko ammukset ohjuksia.

Japanin pääministerin Yoshihide Sugan mukaan kyseessä olisi ollut ballistiset ohjukset. Pohjois-Korealta on kielletty ballististen ohjusten tehtailu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat kertoi Pohjois-Korean laukaisseen sunnuntaina kaksi lyhyen matkan ohjusta. Sunnuntain ohjustesti oli ensimmäinen sen jälkeen, kun Joe Biden nousi Yhdysvaltain presidentiksi.

Biden varoitti Pohjois-Koreaa torstaina siitä, että Yhdysvallat vastaa maan toimiin, jos se jatkaa sotilaallisia kokeitaan. Bidenin mukaan torstain tapaus rikkoi YK:n päätöslauselmaa ja Yhdysvallat konsultoi asiassa kumppaneitaan ja liittolaisiaan.

– Olen myös valmis jonkinlaiseen diplomatiaan, mutta sen on oltava ehdollinen lopputulokseen ydinaseriisunnasta, Biden sanoi toimittajille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltojen pyynnöstä YK:n komitea on perjantaina tapaamassa suljetuin ovin käsitelläkseen mahdollisia sanktioita Pohjois-Korealle.

Bidenin reaktio kielii siitä, että Yhdysvaltojen suhtautuminen diktatuuriin on muuttunut ex-presidentti Donald Trumpin jälkeen. Trump rakensi kaudellaan poikkeuksellisia diplomaattisia suhteita Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin suuntaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut