Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eduskuntaan etenevä kansalaisaloite vaatii kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin

Viime lokakuussa vireille pantu aloite lähti nousuun, kun Koskelan henkirikoksen syytteistä uutisoitiin. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kansalaisaloite, joka vaatii kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin omana nimikkeenään, on kerännyt eduskuntakäsittelyä varten vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

Viime lokakuussa vireille pantu aloite lähti nousuun, kun Koskelan henkirikoksen syytteistä uutisoitiin.

Aloitteen tekijät katsovat, että lakiin kirjaaminen loisi lasten ja nuorten kanssa työskenteleville selkeän ja yksiselitteisen velvoitteen puuttua henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan. Aloitteessa todetaan, että termi koulukiusaaminen piilottaa taakseen henkistä ja fyysistä väkivaltaa aina nolaamisesta ja juorujen levittämisestä lyömiseen ja tönimiseen asti.

– Aikuisten maailmassa kyse olisi lievästä sekä törkeästä pahoinpitelystä tai kunnianloukkauksesta, aloitteessa todetaan.

Perusteluissa todetaan, että termi koulukiusaaminen ei ota huomioon niitä kauaskantoisia vaikutuksia, joita kouluväkivalta aiheuttaa, eikä anna todellista kuvaa kouluväkivallasta äärimmäisen vakavana uhkana lasten ja nuorten terveydelle.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut