Espanjan rannikkovartiosto pelasti viikonloppuna yli sata Afrikasta Kanariansaarille pyrkinyttä ihmistä

Espanjan rannikkovartiosto on viikonlopun aikana pelastanut 107 ihmistä Afrikasta Kanariansaarille veneillä pyrkinyttä ihmistä. Pelastetut olivat kolmessa eri veneessä.

Lauantaina pelastettiin 15 miestä Teneriffan saaren lähettyviltä veneestä ja lisäksi 41 miestä Gran Canarian saaren lähettyviltä löytyneestä veneestä. Sunnuntaina rannikkovartiosto pelasti vielä 51 ihmistä veneestä Gran Canarian läheltä. Heistä 49 oli miehiä ja kaksi naisia.

Afrikan mantereelta Marokosta Espanjaan kuuluville Kanariansaarille on matkaa hieman yli 100 kilometriä, mutta merimatka on vaarallinen voimakkaiden virtausten vuoksi. Lisäksi merimatkaan käytettävät veneet ovat usein ylilastattuja ja huonokuntoisia.

Tammi- ja helmikuun aikana Kanariansaarille on saapunut meren yli 2 341 siirtolaista Afrikan mantereen puolelta. Vuosi sitten samaan aikaan heitä saapui 1 103. Viime vuonna saarille saapui siirtolaisia yhteensä 23 023, mikä on yli kahdeksan kertaa enemmän kuin vuonna 2019, jolloin heitä saapui 2 687.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut