Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Finnveran tulos painui koronapandemian takia rajusti tappiolle

Finnvera-konsernin viime vuoden tulos oli 748 miljoonaa euroa tappiollinen. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnveran tulos putosi viime vuonna roimasti tappiolliseksi koronapandemian seurauksena.

Pandemian takia tehtyjen mittavien vientitakuu- ja erityistakaustoiminnan tappiovarausten vaikutuksesta Finnvera-konsernin viime vuoden tulos oli 748 miljoonaa euroa tappiollinen. Edellisvuonna tulos oli 94 miljoonaa euroa voitollinen.

Finnveran toiminnassa tapahtui koronavuonna suuria muutoksia, kun myönnettyjen kotimaan lainojen ja takausten määrä nousi 80 prosenttia 1 425 miljoonaan euroon.

Samaan aikaan myönnettyjen vientitakuiden ja erityistakausten määrä pieneni 41 prosenttia 3 214 miljoonaan euroon. Myönnettyjen vientiluottojen määrä supistui 56 prosenttia 1 089 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Pauli Heikkilän mukaan Finnvera keskittyi viime vuonna koronapandemian kahteen tehtävään: turvaamaan elinkelpoisten yritysten lainarahoituksen saatavuuden kotimaassa ja varmistamaan viennin rahoituksen toimintaedellytysten säilymisen kriisitilanteessa.

Heikkilän mukaan viime vuonna nopeasti tehdyt lakimuutokset mahdollistivat sen, että Finnveralle syntyi kyky vastata kriisiin. Finnveran kotimaan laina- ja takausvaltuus esimerkiksi korotettiin 12 miljardiin euroon.

Heikkilän mukaan Finnvera reagoi yritysten kasvaneeseen rahoituskysyntään nopeilla tuote-, palveluprosessi- ja hinnoittelumuutoksilla.

– Arviomme on, että pankkien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa hyvin nopeasti luotujen toimintamallien avulla erittäin suuri osa rahoitusta tarvinneista yrityksistä on sitä myös saanut, Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut