Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomalaisten matkailu keskittyi kotimaan mökkeilyyn koronasyksynä

Tilastokeskuksen mukaan yöpymiset omilla mökeillä kaksinkertaistuivat syys–joulukuussa. Myös vuokramökkiyöpymisiä oli runsaasti edellisvuotta enemmän. / LEHTIKUVA

STT

Suomalaisten matkailu keskittyi kotimaan mökkeilyyn koronasyksynä 2020. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Yöpymiset omilla mökeillä kaksinkertaistuivat, ja myös vuokramökkiyöpymisiä oli runsaasti edellisvuotta enemmän syys-joulukuussa.

Hotellilomailu kotimaassa ei ollut niin suosittua. Hotelleissa vietetyistä syysöistä poistui noin viidennes edellisvuoden syyskauteen verrattuna.

Yhteensä suomalaiset tekivät kotimaassa syksyllä 7,3 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajanmatkaa. Ilmaismajoitusmatkoja näistä oli 5,4 miljoonaa.

Ulkomaanmatkailu lähes pysähtyi. Ulkomaille tehtiin syksyllä vain noin 300 000 vapaa-ajanmatkaa, joista yöpymisen kohdemaassa sisältäneitä matkoja oli vajaat 200 000.

Pohjois-Suomi houkutteli

Suosituimmat matkakohteet kotimaassa sijaitsivat Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla. Pohjois-Suomen matkakohteet houkuttivat syystalvella enemmän kuin eteläisen Suomen Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Lokakuu oli kotimaassa syyskauden suosituin matkustuskuukausi.

Vapaa-ajan ulkomaille suuntautuneen matkailun kannalta hieman vapaamman kesän jälkeen matkailu Suomen ulkopuolelle hyytyi lähes kokonaan. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna syys-joulukuussa tehtiin vain runsas kymmenes edellisvuoden matkamääriin verrattuna.

Koko vuoden 2020 ennakkotiedoista ilmenee, että suomalaiset tekivät ulkomaille 2,4 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Matkoista 1,8 miljoonaa oli vapaa-ajanmatkoja, joissa yövyttiin kohdemaassa,

Vuonna 2020 suosituimpia vapaa-ajan matkakohteita ulkomailla olivat suomalaisille Viro, Ruotsi ja Espanja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut