Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Australian hallitus ja Facebook sopuun – somejätti sallimassa jälleen australialaiset uutissivustot

Australian hallitus ja Facebook ovat saaneet aikaan sovun uutisten käyttöä koskevassa kiistassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Facebook aikoo perua australialaisille uutissivustoille asettamansa eston, kertoo Facebook Australian johtaja Will Easton. Australian hallitus ja somejätti ovat saaneet aikaan sovun uutisten käyttöä koskevassa kiistassa.

Facebookin edustajan mukaan Australian hallitus on muuttanut medialakia koskevaa sisältöä. Muutosten sisältöä ei kuitenkaan täsmennetty.

– Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet sovun Australian hallinnon kanssa ja arvostamme käymiämme rakentavia keskusteluita, Easton sanoi.

Facebook aiheutti viime viikolla närkästystä, kun se esti australialaiset uutissivustot ja niiden uutisten jakamisen palvelussaan. Samalla palvelu esti pääsyn myös monille viranomaisten tärkeille sivustoille.

Australian hallinnon uuden medialain mukaan Facebookin ja muiden sen kaltaisen teknologiayhtiöiden tulisi maksaa mediataloille uutisten käytöstä. Sopu tarkoittanee sitä, että Facebook on valmis tekemään jonkinlaisen sopimuksen paikallisten mediatalojen kanssa niiden uutisten käytöstä.

Googlen kanssa sopu saatiin jo aiemmin, ja yhtiö on tehnyt monien mediatalojen kanssa miljoonien dollarien sopimuksen.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut