Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Oikeuskansleri: Kuntavaalien järjestämisen ajankohtaa arvioitava mahdollisimman pikaisesti, Koskelan murhan käräjäkäsittely alkaa, raju pakkanen kurittaa edelleen Texasia

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti sanoo STT:lle, että kuntavaalien järjestämisen ajankohtaa ja mahdollista siirtämistä on pohdittava huolellisesti vielä tämän kuun puolella, sillä ratkaisut asiasta pitäisi tehdä ajoissa.

Kuntavaalit on määrä pitää 18. huhtikuuta, mutta epävarman koronatilanteen vuoksi esiin on noussut mahdollisuus vaalien siirtämisestä. Pöystin mukaan olisi hyvää vaalihallintoa ratkaista tilanne mahdollisimman pian.

Pöysti korostaa, että hän itse varautuu ottamaan asiaan varsinaisesti kantaa vasta siinä vaiheessa, jos ja kun esitys vaalien siirtämisestä tulee valtioneuvoston päätettäväksi.

Eduskunnassa äänestetään hallituksen luottamuksesta tänään

Eduskunnassa äänestetään tänään hallituksen luottamuksesta, kun kansanedustajat äänestävät kahdesta eilen käsittelyssä olleesta epäluottamuslause-esityksestä.

Molemmat epäluottamuslause-esitykset liittyvät EU:n 750 miljardin euron elpymispakettiin.

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike jättivät viime viikolla välikysymyksen Suomen osallistumisesta elpymispakettiin. Kokoomus puolestaan esitti oman epäluottamuslauseensa eilen eduskunnassa käydyn välikysymyskeskustelun yhteydessä.

Koskelan murhan käräjäkäsittely alkaa – kolmelle pojalle luetaan syytteet 16-vuotiaan kaverinsa murhasta

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään Koskelan murhan käsittely. Kolmea tekoaikaan 16-vuotiasta poikaa syytetään ikätoverinsa murhasta.

Henkirikos tapahtui joulukuun 4. päivänä Koskelan sairaala-alueella. Poliisin mukaan epäillyt kohdistivat uhriin väkivaltaa 3–4 tunnin ajan, kunnes uhri kuoli.

Poliisi on kertonut, että väkivaltaa ja nöyryyttäviä tekoja myös kuvattiin ja kuvia läheteltiin epäiltyjen kesken Snapchatissa.

Murhan lisäksi poikia vastaan on nostettu syytteet veritekoa edeltäneistä pahoinpitelyistä sekä ryöstöstä ja yllytyksestä ryöstöön.

Hyvinkäällä palaa kaksiosainen palvelutalo – asukkaat evakuoitu tulipalon vuoksi

Hyvinkäällä palaa kaksiosainen palvelutalo, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palvelutalon toinen tulee tuhoutumaan täysin. Tulipalo ei ole johtanut henkilövahinkoihin.

Palomestari Olli Korteniemi kertoo STT:lle, että palvelutalon asukkaat on evakuoitu tulipalon vuoksi. Hänellä ei ole kuitenkaan antaa tarkempaa tietoa siitä, kuinka monta asukasta palvelutalossa yhteensä on.

Palomestarin mukaan tulipalo ei ole aiheuttanut vahinkoja palvelutalon toiseen osaan.

Ilmoitus rakennuspalosta Ridasjärventiellä tuli alkuyöstä kello yhden jälkeen. Sammutustöiden arvioitiin kahden jälkeen tulleessa tiedotteessa kestävän ainakin kahden tunnin ajan.

Biden: Koronarokotteet kaikkien yhdysvaltalaisten saatavilla heinäkuun loppuun mennessä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo koronarokotteiden olevan kaikkien yhdysvaltalaisten saatavilla heinäkuun loppuun mennessä.

Biden kommentoi rokotteiden saatavuutta paikallista aikaa tiistaina uutiskanava CNN:n isännöimässä tilaisuudessa, jossa hän vastasi kansalaisten kysymyksiin.

Presidentti oli aiemmin ennustanut rokotteiden olevan kaikkien saatavilla ehkä jo keväällä, mutta hallinto on viime aikoina hillinnyt optimismiaan. Valkoisen talon mukaan sekä rokotteiden saatavuuden että rokotetoimitusten kanssa on ollut vaikeuksia.

Biden kertoi myös haluavansa lasten palaavan kouluun nopeasti ja kertoi tukevansa opettajien nostamista korkeammalle ensisijaisesti rokotettavien listalla. (Lähde: AFP)

Trump kehottaa republikaaneja vaihtamaan johtajaa senaatissa McConnellin tuomittua ex-presidentin puheessaan

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump kehottaa republikaanisenaattoreita vaihtamaan johtajaansa senaatissa sen jälkeen, kun Mitch McConnell tuomitsi Trumpin toiminnan puheessaan lauantaina.

Trump sanoi tiedotteessaan, ettei puolue voi enää ikinä olla kunnioitettu tai vahva, jos puolueen johdossa on McConnellin kaltaisia ihmisiä.

Senaatin republikaanien johtaja McConnell kertoi lauantaina äänestäneensä virkasyyteoikeudenkäynnissä Trumpin vapauttamisen puolesta, mutta pitävänsä silti tätä "käytännössä ja moraalisesti" syypäänä Capitolin tammikuiseen mellakkaan. (Lähde: AFP)

CNN: Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani ei enää edusta ex-presidenttiä tämän lakiasioissa

Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani ei enää edusta Trumpia missään lakiasioissa. Asiasta kertoo uutiskanava CNN:lle ex-presidentin neuvonantaja Jason Miller.

New Yorkin entinen pormestari Giuliani johti Trumpin epäonnistunutta kampanjaa kääntää marraskuisten presidentinvaalien tulos mieleisekseen oikeustoimin. Giuliani oli edustanut presidenttiä lakiasioissa vuosien ajan, kertoo CNN.

Trumpia ja Giuliania vastaan nostettiin tiistaina siviilikanne loppiaisena tapahtuneesta kongressitalon hyökkäyksestä. Kanne nostettiin Trumpin toisen virkasyyteoikeudenkäynnin jälkimainingeissa.

Pakkanen kurittaa edelleen Texasin osavaltiota, jossa miljoonat ovat ilman sähköä

Yhdysvalloissa pakkanen kurittaa edelleen Texasin osavaltiota, jossa miljoonat ovat ilman sähköä. Kylmän sään vaikutuksista kertoo muun muassa uutiskanava CBS News, jonka mukaan Texasissa on vailla sähköä yhteensä yli 3,5 miljoonaa kotia ja yritystä.

Uutiskanavan mukaan osavaltiossa on mitattu viime aikoina kylmimpiä lämpötiloja vuosikymmeniin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poikkeuksellisista pakkasoloista kärsivien osavaltioiden alueella uskotaan talvimyrskyn seurauksena kuolleen tähän mennessä yli 20 ihmistä. Myrskyn seurauksena on kirjattu kuolemia muun muassa Texasissa, Kentuckyssa, Missourissa ja Louisianassa.

Lukashenkan haastaja Babaryka oikeuden edessä Valko-Venäjällä

Valko-Venäjällä alkaa tänään oikeudenkäynti viime kesänä opposition presidenttiehdokkaaksi pyrkinyttä Viktar Babarykaa vastaan. Venäläisomisteista Belgazprombank-pankkia johtanut Babaryka pidätettiin viime kesäkuussa pian sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut aikovansa haastaa Aljaksandr Lukashenkan presidentinvaaleissa.

Babarykaa syytetään muun muassa lahjonnasta ja rahanpesusta, mutta syytteiden todellisena syynä pidetään hänen poliittisen toimintansa estämistä. Oikeutta käydään poikkeuksellisesti Valko-Venäjän korkeimmassa oikeudessa, millä Lukashenkan hallinto haluaa estää mahdollisuuden valittaa tuomiosta.

Mediat: Kanadassa hyväksyttäneen laaja aselakiuudistus, joka muun muassa mahdollistaa käsiaseiden kieltämisen

Kanadassa on määrä hyväksyä laaja aselakiuudistus, joka antaisi kaupungeille mahdollisuuden kieltää käsiaseet. Asiasta kertovat yhdysvaltalaislehdet New York Times ja Hill.

Lakiuudistuksen myötä viranomaisten olisi myös muun muassa helpompi perua aselupa. Lisäksi aseenomistajien perheenjäsenet ja ystävät voisivat jatkossa pyytää aseiden poisottamista, jos he uskovat, että niitä voitaisiin käyttää väkivaltaisiin tarkoituksiin.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau ilmoitti uusista toimista tiistaina. Hän kertoi lehdistötilaisuudessa myös, että valtiolla on kehitteillä aseiden takaisinosto-ohjelma, jonka osalta on tarkoitus edetä "tulevien kuukausien aikana".

Tshekin Muchovalta yllätysnousu Australian avointen välieriin – löi maailmanlistan ykkösen

Maailmanlistan ykkönen, Australian Ashleigh Barty putosi yllättäen Australian avoimen tennisturnauksen välieristä. Barty hävisi naisten kaksinpelin puolivälieränsä Tshekin Karolina Muchovalle erin 6–1, 3–6 ja 2–6.

Barty oli myös turnauksen ykkössijoitettu, kun taas Muchova lähti kisaan sijoituksella 25. Barty hallitsi suvereenisti ensimmäistä erää, mutta Muchova keräsi itsensä lääkintätauolta palattuaan.

Muchova kohtaa välierässä voittajan kahden yhdysvaltalaispelaajan, Jennifer Bradyn ja Jessica Pegulan, puolivälierästä. (Lähde: AFP)

Kuokkanen syötti kolme maalia, New Jerseylle vahva voitto NY Rangersista

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen syötti peräti kolme maalia, kun Devils otti 5–2-vierasvoiton New York Rangersista.

Kuokkanen on ollut viimeksi jäällä tammikuussa. Hän oli helmikuussa sivussa peleistä liigan koronavirusprotokollan vuoksi.

Devilsin nettisivujen mukaan Kuokkanen teki samassa pelissä useamman kuin yhden pisteen ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Kuokkanen syötti pelissä joukkueelleen ensimmäisen, toisen ja neljännen maalin. Kuokkanen oli aiemmin tällä kaudella tehnyt yhteensä tehot 1+2.

Rangers ja Devils ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kerran. New Jersey vei voiton myös tuolloin.