Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kuokkalan parvekesurmaaja löi uhria avonaisilla saksilla kaulaan ja yritti työntää alas parvekkeelta – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Teko tapahtui keskeisellä paikalla Kuokkalassa sijaitsevan kerrostaloasunnon parvekkeella ja herätti myös sivullisten huomion. Riikka Minkkinen

Heikki Kärki, STT

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi tiistaina mielentilatutkimukseen Kuokkalan taposta syytetyn noin 30-vuotiaan miehen. Välituomiossa käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen toisen miehen surmaan lokakuussa.

Oikeuden mukaan mies löi uhriaan kerran kaulaan avonaisilla saksilla ja jatkoi tämän jälkeen väkivaltaa. Näin ollen kyse ei ole ollut hätävarjelutilanteesta. Todistajien kertomusten mukaan mies yritti työntää uhrin alas parvekkeelta ja oikeuden mukaan hän olisi voinut lopettaa väkivallan ja poistua tilanteesta.

Kuokkalan parvekesurmaaja ei muista teostaan mitään – syyttäjä vaatii 28-vuotiaalle miehelle taposta 10 vuoden vankeutta

Poliisi otti 30-vuotiaan kiinni kerrostalon pihalta. Mies ei kertonut tapahtumista mitään esitutkinnassa, eikä hän halunnut tulla kuulluksi oikeudessa, joten mielentilan tutkimista pidettiin perusteltuna.

Syyttäjä on vaatinut syytetylle ensisijaisesti rangaistusta taposta. Vaihtoehtoiset syytteet ovat törkeä kuolemantuottamus ja törkeä pahoinpitely. Käräjäoikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen vasta sitten, kun mielentilatutkimus on valmistunut.

Kuokkalan henkirikoksesta järkyttynyt asukas ei pidä taloa rauhallisimpana – "Mutta ei tuollaistakaan ajatellut tapahtuvan"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut