Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Jyrki Erran Lyijyvalkoinen sai Vuoden johtolanka -palkinnon – trilleri sijoittuu taidemaailmaan

Lyijyvalkoinen on Jyrki Erran kolmas romaani. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Jyrki Erran romaani Lyijyvalkoinen on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon. Suomen dekkariseura myöntää tunnustuksen edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta.

Lyijyvalkoinen on arvoituksellinen trilleri, joka vie lukijan kadonneen taideteoksen jäljissä Roomaan keskelle valtapeliä.

– Erran romaani sijoittuu alueelle, johon suomalaisessa rikoskirjallisuudessa ei juuri ole paneuduttu: taidemaailmaan ja siellä liikkuviin suuriin rahoihin, toteaa Vuoden johtolanka -palkintoraati.

Raadin mukaan liki 500-sivuisesta rikosromaanista pääsee harvoin vilpittömästi sanomaan, että sen kerronnasta ei juuri tyhjäkäyntiä ja turhia koukeroita löydy. Lyijyvalkoinen on kuitenkin tällainen opus.

Helsinkiläinen Jyrki Erra (s. 1950) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Lyijyvalkoinen on hänen kolmas romaaninsa.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nikotiinikorvaushoito-tuotteiden suosio Suomessa kasvaa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut