Nokian kurssi äkkijyrkässä nousussa New Yorkin pörssissä – Nokialla ei ole tiedossa mitään olennaisia muutoksia yhtiön toiminnassa

Nokian osake heilui keskiviikkona Suomen aikaa runsaasti New Yorkin pörssissä. Noin puoli kymmeneltä illalla Suomen aikaa Nokian osake oli lähes 59 prosentin nousussa, kun aiemmin illalla se oli ollut noin 90 prosenttia plussalla.

Kaupankäynti New Yorkin pörssissä välillä keskeytettiin runsaan heilumisen takia.

Nokian osake on tällä viikolla vahvistunut poikkeuksellisen paljon myös Helsingin pörssissä. Keskiviikkona Nokian osakkeen päätösnoteeraus oli 4,4 euroa, nousua oli 13,8 prosenttia.

Nokia julkisti hieman kello 20:n jälkeen pörssitiedotteen, jossa se kommentoi kurssinousua.

Yhtiö sanoo tiedotteessa, että Nokia ei ole tietoinen mistään olennaisista, julkistamattomista liiketoiminnan kehitykseen liittyvistä tiedoista tai sen toiminnassa tapahtuneista olennaisista muutoksista, jotka voisivat selittää viimeaikaisen osakekurssin nousun tai kaupankäyntivolyymin.

Kurssinousu lähtenyt liikkeelle Redditin kanavalta

Esimerkiks i Helsingin Sanomat ja Kauppalehti ovat aiemmin kertoneet, että poikkeuksellinen kurssinousu on lähtenyt liikkeelle Reddit-keskustelusivuston kanavalta nimeltä Wallstreetbets.

Kanavalla on aiemmin keskusteltu pelikauppa Gamestopin sekä ohjelmistoyhtiö Blackberryn osakkeista. Molempien yhtiöiden osakkeet ovat ampaisseet rajuun nousuun, vaikka yhtiöiden näkymissä ei ole ollut mainittavaa muutosta.

Sunnuntaina keskusteluun nousi Nokia, jolle avattiin niin sanottu keskustelulanka.

Bloombergin mukaan Nokia on tiettävästi ensimmäinen eurooppalainen yhtiö, jonka osakkeen arvoa Redditin keskustelut ovat nostaneet rajusti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut