Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Korjattu: Trump jättää Valkoisen talon hyvissä ajoin ennen Bidenin virkaanastujaisia

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lähtee Valkoisesta talosta keskiviikkona aamulla, tunteja ennen seuraajansa Joe Bidenin virkaanastujaisia. Trump lentää omistamalleen Mar-a-Lago-klubille Floridaan, minne hän aikoo jäädä, kertoi nimettömänä pysytellyt viranomaislähde perjantaina.

Trump kertoi jo aikaisemmin, että hän ei aio osallistua virkaanastujaisiin. Hän on ensimmäinen presidentti yli 150 vuoteen, joka jättää seuraajansa virkaanastujaiset väliin poliittisista syistä.

Trump kieltäytyi aivan viime aikoihin saakka hyväksymästä tappiotaan vaaleissa. Hän ei ole vieläkään onnitellut Bidenia vaalivoitoista.

Loppiaisena kongressiin hyökänneiden mellakoitsijoiden ja koronaviruspandemian vuoksi viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä seuraamaan virkaanastujaisia verkosta ja televisiosta.

---

Juttua on oikaistu 21. tammikuuta klo 11.48: Trump oli ensimmäinen väistyvä presidentti yli150 vuoteen, joka jätti seuraajansa virkaanastujaiset väliin poliittisista syistä. Muista syistä tilaisuuden on jättänyt väliin muutama muu.

Alkujaan juttu on julkaistu perjantaina 15. tammikuuta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut