Suomessa noin 400 uutta koronatapausta – muuntuneen viruksen tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä yli 80

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi torstaiaamun tiedotustilaisuudessa, että tänään raportoidaan Suomessa noin 400 uutta koronavirustartuntaa.

Ulkomailta tulee Suomeen nyt enemmän tautitapauksia kuin syksyn aikana. Puumalaisen mukaan Suomessa on todettu 86 muuntuneen koronaviruksen tartuntaa, joista 80 on Iso-Britannian muunnosta ja kuusi Etelä-Afrikan muunnosta. Tartunnat liittyvät pääosin matkustajiin ja heidän lähipiiriinsä.

– Epidemian leviämisvaiheessa on viisi sairaanhoitopiiriä. Kiihtymisvaiheessa on 11 aluetta, Puumalainen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestävät torstaina kello 10 alkaen koronatilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotetilannetta. Lisäksi kuullaan katsaus tehohoidon tilanteesta.

Tilaisuudessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta sekä anestesiologian ja tehohoidon professori Matti Reinikainen Itä-Suomen yliopistosta/Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut