Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mediat: Senaatin republikaanijohtaja McConnell on valmis vapauttamaan puolueensa edustajat puoluekurista Trumpin virkasyyteäänestyksessä

Useat mediat kertovat senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnellin (takana) sanoneen, että presidentti Donald Trumpin virkasyyteäänestys on niin sanottu omantunnon kysymys. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell on useiden medioiden mukaan sanonut, että istuvan presidentin Donald Trumpin virkasyytekäsittely on senaatin äänestyksessä niin sanottu omantunnon kysymys. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post -lehti.

McConnellin on kerrottu näin vapauttaneen puolueensa senaattorit puoluekurista äänestyksessä.

Presidenttikautensa toisessa virkasyytteessä Trumpia syytetään kiihotuksesta kapinaan. Syyte liittyy kongressitalon mellakoihin. Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka on asetettu virkasyytteeseen kahdesti.

Virkasyytteen käsittely alkanee senaatissa vasta Trumpin presidenttikauden päätyttyä.

Virkasyytteeseen asettamisen puolesta äänestettiin Yhdysvaltain edustajainhuoneessa tällä viikolla. Demokraattienemmistöisessä edustajanhuoneessa syytettä puolsi myös kymmenen republikaania.

Trumpin viraltapano edellyttää langettavaa tuomiota myös senaatin virkarikosoikeudenkäynnissä. Viraltapanoon vaaditaan, että kaksi kolmannesta senaattoreista äänestää sen puolesta. Se tarkoittaisi, että kaikkien demokraattien lisäksi ainakin 17 republikaanin pitäisi äänestää Trumpia vastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut