Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Henrik Haapajärvi nimitettiin Marinin valtiosihteeriksi

Pääministeri Sanna Marinin uusi valtiosihteeri Henrik Haapajärvi valtioneuvoston handout-kuvassa. / TOMI PARKKONEN HANDOUT / TOMI PARKKONEN / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) valtiosihteerinä jatkaa Henrik Haapajärvi, joka on hoitanut tehtävää Mikko Koskisen virkavapauden aikana.

Koskinen ilmoitti maanantaina irtisanoutuvansa virastaan ja sanoi haluavansa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa. Hän on ollut syyskuusta lähtien virkavapaalla ja olisi palannut töihin ensi viikolla.

– Tulin siihen tulokseen, että lapset tarvitsevat isäänsä ja isä lapsiaan enemmän kuin mikä on mahdollista tänä korona-aikana valtiosihteerin tehtävässä, Koskinen perusteli lähtöään.

Jatkopestin torstaina saanut Haapajärvi hoitaa virkaa enintään Marinin toimikauden ajan. Hän toimi aiemmin Marinin poliittisena erityisavustajana ja SDP:n hallitusryhmän sihteerinä. Hän johtaa myös valtioneuvoston koronakriisin johtamisesta vastaavaa koordinaatioryhmää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut