Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Human Rights Watch haluaa Trumpin oikeuden eteen

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Trumpin toimikauden rikosten sivuuttaminen olisi "jättiläismäinen virhe". AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch vaatii, että Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden ei maan yhtenäisyyteen vedoten estä edeltäjäänsä Donald Trumpiin kohdistuvia syytetoimia.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Trumpin toimikauden rikosten sivuuttaminen olisi "jättiläismäinen virhe".

Human Rights Watchin johtajan Kenneth Rothin mukaan Bidenin ei pidä tehdä samaa virhettä kuin Barack Obama aikoinaan, kun Obaman aikana hänen edeltäjäänsä George W. Bushia ei asetettu syytteeseen kidutuksen sallimisesta.

Rothin mukaan edeltävien presidenttien rikoksia ei saa painaa villaisella vedoten siihen, että "nyt on katsottava eteenpäin, ei taaksepäin", kuten Obama teki Bushin suhteen.

– Bidenin täytyy antaa syyttäjien edetä työssään ja nostaa syyte kaikista tapahtuneista rikoksista, Roth sanoi keskiviikkona.

"Trump valmis polkemaan demokratian jalkoihinsa"

Human Rights Watch julkaisi keskiviikkona vuotuisen raporttinsa ihmisoikeusrikkomuksista eri puolilla maailmaa.

Rothin mukaan Trumpin toimikausi on ollut katastrofi ihmisoikeuksien näkökulmasta. Hänen mukaansa Trump on presidenttikaudellaan osoittanut olevansa valmis tarvittaessa polkemaan demokratian jalkoihinsa.

– Tammikuun 6. päivän tapahtumat olivat luonnollinen huipentuma trendille, joka on ollut vallalla neljän vuoden ajan, Roth sanoo.

Rothin mukaan Yhdysvalloissa on nyt osoitettava, että presidentti ei ole lain yläpuolella, sillä tämä periaate on yksi demokratian tukipilareista.

Roth toivoo, että Joe Biden ottaa Jimmy Carterin tavoin ihmisoikeudet keskeiseksi elementiksi Yhdysvaltain ulkopolitiikassa. Hänen mielestään Yhdysvaltain pitäisi katkaista tukensa ihmisoikeuksia polkeville liittolaisilleen kuten esimerkiksi Saudi-Arabialle, Egyptille ja Israelille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut