Suomessa raportoitu 11 uutta koronakuolemaa ja 299 uutta koronavirustartuntaa

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu keväästä lähtien reilut 37 200. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Suomessa on raportoitu 11 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä koronakuolemia on raportoitu nyt 576.

Sairaalahoidossa taudin vuoksi on nyt 188 ihmistä. Heistä 25 on tehohoidossa.

Aiemmin tänään THL kertoi 299 uudesta koronavirustartunnasta. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu noin 2 000 koronatartuntaa vähemmän kuin niitä edeltäneiden kahden viikon aikana.

Lapissa käyty ahkerimmin koronatestissä

Keväästä lähtien koronavirustestejä on tehty Suomessa yli 2,5 miljoonaa. Väkilukuun suhteutettuna eniten koronavirustestejä on tehty Lapin sairaanhoitopiirissä.

Lapin sairaanhoitopiirin jäljessä väkilukuun suhteutettujen testien määrässä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus). Husissa tehtyjen testien kokonaismäärä lähentelee miljoonaa.

Väkilukuun suhteutettuna vähiten koronavirustestejä on tehty Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Tartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt noin 62 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu keväästä lähtien reilut 37 200.

---

Juttua päivitetty klo 15.46 THL:n tilannekatsauksen tiedoilla, sairaalassa on 188 (ei 180 kuten infossa aiemmin kerrottiin)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut