Haavisto: Turvallisuussektori huolettaa EU:n ja Britannian tulevissa suhteissa

Haavisto huomauttaa, että Britannian EU-ero erottaa maan EU:n puolustusyhteistyön kehittämisestä ja merkitsee muutoksia myös Europol-yhteistyöhön. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on huolissaan EU:n ja Britannian turvallisuusyhteistyön jatkosta.

Haavisto kirjoittaa blogikirjoituksessa ulkoministeriön verkkosivuilla Suomen pitävän tärkeänä, että ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä puolustusyhteistyö EU:n ja Britannian välillä jatkuu mahdollisimman tiiviinä.

Hän huomauttaa, että Britannian EU-ero erottaa maan EU:n puolustusyhteistyön kehittämisestä ja merkitsee muutoksia myös Europol-yhteistyöhön. Haavisto kirjoittaa, että hänen huolensa liittyy EU:n ja Britannian omaan turvallisuuteen, poliisitietojen vaihtoon sekä yhteiseen huoleen terrorismista ja sen uhista niin EU:n kuin Britannian alueella.

– Nyt on aika aktiivisesti hälventää Brexitin luomaa sumuverhoa ja miettiä, miten sekä EU:n ja Ison-Britannian että Suomen ja Ison-Britannian suhteet pidetään mahdollisimman läheisinä ja toimivina, Haavisto kirjoittaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut