Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Republikaanit torppasivat kotitalouksien tukipaketin kolminkertaistamisen

Edustajainhuoneen demokraattipuhemies Nancy Pelosi haukkui republikaanien päätöksen ja vaati Trumpia laittamaan puolueensa kuriin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa republikaanit ovat kaataneet muutosesityksen elvytyspakettiin, joka olisi nostanut kotitalouksille maksettavan kertakorvauksen 600 dollarista 2 000 dollariin. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että tukisumman korottaminen oli presidentti Donald Trumpin ehdotus, jota demokraatit tukivat.

Puolueet pääsivät maanantaina kuukausien kiistelyn jälkeen yhteisymmärrykseen 900 miljardin tukipaketista kotitalouksille ja yrityksille. Trump kuitenkin uhkasi käyttävänsä veto-oikeuttaan paketin kaatamiseen, jos kotitalouksille maksettavaa summaa ei nostettaisi 2 000 dollariin.

Edustajainhuoneen demokraattipuhemies Nancy Pelosi haukkui republikaanien päätöksen ja vaati Trumpia laittamaan puolueensa kuriin.

– Tänään, jouluaattoaamuna, edustajainhuoneen republikaanit julmasti riistivät Amerikan kansalaisilta 2 000 dollaria, joiden antamista presidentti tuki, Pelosi sanoi.

Panokset ovat kovia elvytyspakettiväännössä. Noin 14 miljoonaa työtöntä menettää pian joulun jälkeen pandemian vuoksi annetut tuet, jos paketista ei päästä sopuun. Miljoonia uhkaa myös häätö kodeistaan, sillä häädöille määrätty tilapäinen kielto loppuu vuodenvaihteessa.

Lisäksi koronatukipaketti on sidottu liittovaltion rahoitukseen, minkä vuoksi liittovaltion hallinto suljetaan, jos Trump ei allekirjoita lakipakettia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut