Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Joulurauha julistettiin Turussa ilman yleisöä– ohjeistusta oli poliisin mukaan noudatettu hyvin

Tänä vuonna yleisöllä ei ollut mahdollisuutta päästä seuraamaan joulurauhan julistusta paikan päälle. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Joulurauha on julistettu Turussa jouluaattona kello 12. Joulurauhan julisti Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen Brinkkalan talon parvekkeelta Turun Vanhalla Suurtorilla.

Tilaisuus oli koronaviruspandemian vuoksi poikkeuksellinen, eikä yleisöllä ollut mahdollisuutta päästä paikan päälle seuraamaan joulurauhan julistusta. Alue oli rajattu aidoin, eikä paikalla ollut myöskään kovaäänisiä.

Lounais-Suomen poliisi tviittasi pian julistuksen jälkeen kuvaparin tämän ja viime vuoden tilaisuuksista ja oli liittänyt kuvien yhteyteen tekstin:

– Viime vuoteen verrattuna yleisö noudatti ohjeistuksia ja seurasi julistusta televisiosta, poliisin tviitissä kirjoitettiin.

Vaikka yleisöllä ei ollut mahdollisuutta päästä paikalle seuraamaan tilaisuutta, se sujui perinteisen kaavan mukaan. Tilaisuus alkoi Jumala ompi linnamme -virrellä, jonka lauloi mieskuoro Laulun ystävät. Virren ja muut musiikkiesitykset säesti Laivaston soittokunta.

Kun Turun Tuomiokirkon kello löi 12, soittokunta soitti alkufanfaarin marssista Marsalkan hopeatorvet. Sen jälkeen oli aika julistaa joulurauha.

Tilaisuus päättyi Maamme-lauluun ja Porilaisten marssiin.

Joulurauha on julistettu Turussa yli 700 vuoden ajan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut