Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Brittien kauppayhdistyksen edustaja BBC:lle: Tuoreista vihanneksista ja hedelmistä voi tulla pulaa joulun jälkeen, jos rajaliikenne ei jatku pikaisesti

Brittipääministeri Boris Johnson on vakuuttanut, että syytä paniikkiin ei ole eikä ruoka ole loppumassa kaupoista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ranska ja Britannia kertovat tänään yksityiskohtia siitä, miten maiden välinen rahtiliikenne voidaan käynnistää uudelleen, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sky Newsin mukaan suunnitelmiin sisältyy mahdollisesti Englannin kanaalin ylittävien ihmisten pakollinen koronavirustestaus. Liikenne on määrä avata keskiviikkona.

Ranska sulki sunnuntaina Englannin kanaalin 48 tunnin ajaksi Britanniassa havaitun uuden koronavirusmutaation vuoksi. Päätös on jättänyt satoja rekkoja jumiin Britanniaan.

Brittipääministeri Boris Johnson on vakuuttanut, että syytä paniikkiin ei ole eikä ruoka ole loppumassa kaupoista.

Britannian kauppayhdistyksen ruokatarvikkeista vastaava johtaja Andrew Opie kuitenkin sanoi BBC Radio4:n haastattelussa, että rajan on oltava auki huomiseen mennessä tai esimerkiksi tuoreiden hedelmien ja vihannesten tuonti Manner-Euroopasta voi häiriintyä viimeistään joulun jälkeen. Opien mukaan valtaosa tuoreista hedelmistä ja vihanneksista tuodaan maahan tällä hetkellä muualta Euroopasta.

– Ongelmana ovat itse asiassa tyhjät rekat, jotka ovat nyt jumissa (Britannian) Kentissä. Niiden pitäisi päästä takaisin Espanjan kaltaisiin paikkoihin, jotta ne voisivat hakea seuraavan lastillisen esimerkiksi marjoja ja palata sitten takaisin. Muussa tapauksessa jakelussa voi ilmetä häiriöitä, hän sanoi.

EU-maat neuvottelevat tilanteesta tänään

Useat valtiot ovat rajoittaneet matkustajaliikennettä Britanniaan uuden virusmutaation vuoksi. Useat EU-maat, kuten Espanja, Kreikka, Italia ja Tanska ovat vaatineet EU:ta tekemään yhteisen päätöksen matkustusrajoituksista.

EU-maiden asiantuntijat pitivät maanantaina kokouksia tilanteesta, mutta viranomaislähteiden BBC:lle kertoman mukaan päätöksiä on odotettavissa aikaisintaan tänään, kun EU-maiden suurlähettiläät neuvottelevat videokonferenssissa tilanteesta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut