Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Von der Leyen: Koronarokotukset alkavat 27. joulukuuta

Koronarokotukset voidaan aloittaa EU:ssa hyvinkin nopeasti, jos rokote saa hyväksynnän ensi viikolla. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin mukaan koronarokotukset alkavat EU-maissa ennen vuodenvaihdetta. Von der Leyen tviittasi , että rokotuksia aletaan antaa 27., 28. ja 29. joulukuuta.

Puheessaan EU-parlamentissa von der Leyen sanoi, että komissio on hankkinut rokotetta niin, että sitä riittää kaikille EU-maiden asukkaille. Lisäksi EU voi tukea kumppaneitaan ja naapureitaan.

Samasta tavoiteaikataulusta kertoi aiemmin Saksan terveysministeri Jens Spahn. Odotus on, että rokote saa hyväksynnän viikon sisällä.

Euroopan lääkevirasto EMA:n suosituksesta päättävä komitea kokoontuu keskustelemaan asiasta maanantaina 21. joulukuuta. Jos se suosittelee myyntiluvan myöntämistä, Euroopan komissio voi hyväksyä rokotteen koko EU:n alueella jo päivien sisällä.

Paineet EU:n sisällä ovat kasvaneet Pfizerin ja Biontechin rokotteen myyntiluvan myöntämiseksi sen jälkeen, kun sekä Britannia että Yhdysvallat antoivat rokotteelle luvan hätätilakäyttöön.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut