Kesko aloitti yt-neuvottelut kenkäkaupoissaan, 140 henkeä saattaa menettää työpaikkansa

Kesko on käynnistänyt yt-neuvottelut konsernin kolmessa kenkäkauppaketjussa eli Kookengässä, Kenkäexpertissä ja Athlete's Footissa.

Tiistaina alkaneiden yt-neuvottelujen piirissä on hieman alle 200 ihmistä, joista enimmillään reilut 140 voi menettää työpaikkansa.

Keskon työsuhdejohtajan Petteri Huovisen mukaan yt-neuvotteluihin lähdetään taloudellisista syistä. Yhtenä vaihtoehtona yt-neuvotteluissa on kyseisten ketjujen toiminnan lakkauttaminen.

Kenkiin keskittyneiden erikoiskauppojen sijaan Kesko aikoo Huovisen mukaan jatkossa keskittyä enemmän urheilukauppaan Intersport- ja Budget Sport -ketjujen muodossa.

– Kenkäkaupan kaltainen erikoistavarakauppa on Suomessa ollut pitkällä aikavälillä laskevassa trendissä. Kenkiähän ostetaan paljon esimerkiksi meidän Citymarketeistamme ja kilpailijoiden vastaavista liikkeistä, Huovinen sanoi STT:lle.

Lisäksi verkkokaupan lisääntyminen ja kuluneena vuonna myös koronapandemia ovat Huovisen mukaan osaltaan nakertaneet perinteisten kenkäkauppojen myyntiä. Korona ei kuitenkaan ole keskeisin selittäjä kenkäkauppojen huonolle tilanteelle.

– Erikoiskauppa oli jo ennen koronaakin kehittymishaasteen edessä, Huovinen sanoo.

Kookenkä- ja Kenkäekspertti-liikkeitä on tällä hetkellä yhteensä noin 40 ja Athlete's Foot -myymälöitä noin kymmenen.

Keskon yt-neuvotteluista kenkäkaupoissaan kertoi aiemmin Yle .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut