Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järjestö: Koululaisten määrä romahtanut puoleen pandemian aikana Pohjois-Syyriassa

Koronavirus on vaikuttanut rajusti koulua käymättömien lasten määrään Pohjois-Syyriassa, Pelastakaa Lapset -avustusjärjestö kertoo raportissaan . Järjestön arvion mukaan ennen pandemiaa opetukseen osallistuneista lapsista joka toinen on joutunut keskeyttämään opintonsa.

Raportin mukaan etäopetuksen järjestäminen Pohjois-Syyriassa osoittautui ongelmalliseksi, kun koulut sulkeutuivat maaliskuun lopulla virustilanteen takia. Tämä johtuu muun muassa heikoista tai olemattomista tietoliikenneyhteyksistä. Monilla perheillä ei ollut myöskään varaa maksaa verkkoyhteydestä, vaikka sellainen olisi etäopetukseen ollut käytettävissä.

Koillis-Syyriassa opettajat kertoivat järjestölle lasten keskeyttävän koulunkäynnin joutuessaan osallistumaan perheen toimeentulon hankkimiseen. Alueen leireillä al-Holissa, Rojissa ja Areeshassa ainakin 5 500 lapsen koulunkäynti on opettajien mukaan keskeytynyt.

– Pelkäämme, että tänä vuonna opintonsa keskeyttäneet lapset eivät palaa kouluun. Koulutuksen ulkopuolelle jääminen on kohtalokas takaisku lapsille ja perheille, jotka ovat ponnistelleet valtavasti koulutuksen eteen huolimatta kymmenen vuotta kestäneistä vaikeuksista, sanoo Pelastakaa Lasten Syyrian avustustoimia johtava Sonia Khush tiedotteessa.

Raportin mukaan Syyriassa yli 2,4 miljoonaa kouluikäistä lasta eli noin joka kolmas ei osallistunut viime vuoden lopulla opetukseen. Lisäksi 1,6 miljoonaa lasta on vaarassa pudota opetuksesta.

Raporttia varten haastateltiin lähes 500:aa opettajaa Pohjois-Syyriassa, minkä lisäksi tietoja hankittiin tilastoista ja muilta avustusjärjestöiltä.