Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

OECD: Eläkejärjestelmää ei saa heikentää koronasta huolimatta

OECD:n mukaan eläkeyhtiöiden ja -rahastojen pitää välttää omaisuuserien myyntiä silloin, kun markkinat ovat heikot. Eläkesäästöjärjestelmät on tarkoitettu pitkäaikaisiksi. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD varoittaa, että eläkejärjestelmää ei pidä heikentää koronakriisistä huolimatta.

Näin siitä huolimatta, että covid-19-pandemia aiheuttaa todennäköisesti painetta julkisten eläkejärjestelmien rahoittamiselle.

OECD:n mukaan eläkeyhtiöiden ja -rahastojen pitää välttää omaisuuserien myyntiä silloin, kun markkinat ovat heikot. Eläkesäästöjärjestelmät on tarkoitettu pitkäaikaisiksi.

Eläkemaksuja ei myöskään pidä supistaa, vaikka koronakriisi on ajanut yritykset ja valtiot ahtaalle. Eläkeyhtiöiden ja -rahastojen on syytä sitoutua edelleen investointiohjelmiinsa ja tutkia uusia investointimahdollisuuksia.

OECD huomauttaa, että eläkejärjestelmät voivat tukea toipumista koronasta. Eläkeyhtiöt sijoittavat osakkeisiin ja yritysten velkakirjoihin, mutta ne voivat sijoittaa myös pitkäaikaisesti infrastruktuuri-investointeihin.

Infrastruktuuri-investoinnit ovat OECD:n mukaan oleellisia rahoitettaessa talouden toipumista. Eläkeyhtiöt ja -rahastot voivat toimia näin tasapainottavana tekijänä maailmantaloudessa.

Vanhempia työntekijöitä saatetaan houkutella ennenaikaisesti eläkkeelle

OECD arvioi, että covid-19-pandemia on aiheuttanut yhtäkkisemmän pudotuksen työmarkkinoilla kuin runsaan vuosikymmenen takainen finanssikriisi.

Pandemia on järjestön mukaan toivottavasti tarpeeksi lyhyt, että sen vaikutus eläkkeisiin jää rajalliseksi. OECD huomauttaa kuitenkin, että työttömyyden odotetaan pysyvän monissa maissa korkealla useiden vuosien ajan.

OECD varoittaa, että työnsä menettäneitä vanhempia ihmisiä saatetaan silloin houkutella jäämään eläkkeelle tavallista aikaisemmin. Tämä johtaa siihen, että heidän eläkkeensä jäävät pysyvästi alhaisemmiksi kuin jos he jäisivät eläkkeelle normaalisti.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut