Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiktokin myynnille asetettu aikaraja umpeutumassa USA:ssa, mutta sopua ei ole näköpiirissä

Videosovellus Tiktokin omistajat ja Yhdysvaltain hallinto eivät ole saaneet sopua aikaan sovelluksen yhdysvaltalaistoimintojen myynnistä, kertovat neuvotteluja seuraavat lähteet uutistoimisto AFP:lle.

Myynnille asetettu takaraja oli asetettu perjantaiksi Yhdysvalloissa, eli aikaraja oli umpeutumassa aamuyöstä Suomen aikaa.

Lähteen mukaan neuvottelut jatkuvat, vaikka aikaraja umpeutuisi. Myös käyttäjät pystyvät yhä käyttämään sovellusta.

Yhdysvallat on vaatinut Tiktokin kiinalaista omistajaa ByteDancea luopumaan omistuksestaan ja myymään sen Yhdysvaltain toiminnot uudelle omistajalle, jotta Tiktok voi jatkaa toimintaansa maassa.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin hallinnon mukaan Tiktok on uhka maan turvallisuudelle. Hallinnon mukaan Kiina voi käyttää sovellusta vakoiluun. Tiktok on kiistänyt asian.

Yritys on käynyt neuvotteluja usean yhdysvaltalaisen yhtiön kanssa, mutta erityisen vahvana kandidaattina on pidetty Piilaakson teknologiajätti Oraclea .

Sovelluksen käyttökieltoa on lykätty jo pariin otteeseen. Hallinto ilmoitti lykkäävänsä latauskieltoa viimeksi marraskuussa. Tuolloin kauppaministeriö sanoo odottavansa sovellukseen liittyvien oikeusprosessien ratkeamista, kun liittovaltion tuomari esti lokakuun lopulla viranomaisia rajoittamasta sovelluksen käyttöä tai lataamista.