Kuusikymppinen mies sai 10 vuotta vankeutta teinitytön raiskauksista – rikossarja alkoi vuonna 2017

Kuusikymppinen mies on tuomittu kymmenen vuoden vankeuteen lukuisista alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Rikossarja alkoi vuonna 2017.

Tuomiosta ilmenee, että tyttö on ollut vielä tänä vuonnakin alle 16-vuotias. Tarkkaa ikää tuomiossa ei kerrota, vaan tyttöä luonnehditaan teini-ikäiseksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Jarmo Tapani Ojanen, 61, syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, useisiin törkeisiin raiskauksiin, törkeään lapsenraiskaukseen sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon. Törkeä lapsenraiskaus on rikosnimikkeenä ollut käytössä vasta viime vuoden keväästä lähtien.

– Yhdyntöihin, Ojasen sukupuolielimen nuolemiseen ja kosketteluun on liittynyt väkivallalla uhkaamista, väkivallan käyttöä, asianomistajan pelkotilaan saattamista ja pelkotilan ylläpitämistä. Teot ovat jatkuneet erittäin pitkään, noin kolmen vuoden neljän kuukauden ajan, tuomiossa todetaan.

Useimmiten ei kondomia

Yhdynnöissä useimmiten ei käytetty kondomia, tuomiosta ilmenee. Osan seksuaalirikoksista tuomittu teki päihtyneenä. Lääkärinlausunnosta ilmenee, että tyttö sai fyysisiä vammoja.

Oikeus piti raskauttavana muun muassa sitä, että seksuaalinen väkivalta oli jatkunut pitkään.

– Vaikka (...) Ojasen rikoksentekotahto on ollut yhtä jatkumoa, on hän kuitenkin jokaisen eri osateon osalta tehnyt tietoisen päätöksen jatkaa erityisen vahingoittavaa menettelyä. Asianomistajana on koko ajan ollut sama henkilö, joten Ojanen on tiennyt aiheuttavansa huomattavaa kärsimystä asianomistajalle, tuomiossa todetaan.

Keskiviikkona annetusta tuomiosta ei ilmene, mitä kautta tuomittu ja rikosten uhri olivat alun perin päätyneet tekemisiin toistensa kanssa.

Vankeustuomion lisäksi käräjäoikeus määräsi Ojasen maksamaan tytölle yhteensä yli 57 000 euron korvaukset. Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut