Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

New York Times: Giuliani keskustellut Trumpin kanssa armahduksesta

Lehden mukaan ei ole tietoa, mihin mahdollisiin rikoksiin Giuliani on syyllistynyt. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asianajaja Rudy Giuliani on keskustellut Trumpin kanssa ennaltaehkäisevästä armahduksesta, kertoo New York Times . Se perustaa tiedon kahteen eri lähteeseen, joille on kerrottu keskustelusta.

Lehden mukaan tuorein keskustelu asiasta käytiin viime viikolla. Ei ole tietoa, kumman aloitteesta armahduksesta on puhuttu.

Myöskään siitä ei ole tietoa, mihin mahdollisiin rikoksiin Giuliani on syyllistynyt. Liittovaltion syyttäjät ovat kuulustelleet Giuliania muun muassa tämän liiketoimista Ukrainassa ja tämän osuudesta Yhdysvaltain Ukrainan-lähettilään syrjäyttämiseen.

Sekä Trumpin että Giulianin edustajat kieltäytyivät kommentoimasta asiaa New York Timesille.

Presidentin myöntämät ennaltaehkäisevät armahdukset ovat olleet Yhdysvalloissa harvinaisia, mutta niistä on muutamia ennakkotapauksia.

Esimerkiksi George Washington armahti 1700-luvun lopulla alkoholiveroa vastustaneen viskikapinan valtiopetossyytteet saaneet päätekijät. Viime vuosisadalla Gerald Ford armahti etukäteen edeltäjänsä Richard Nixonin tämän presidenttiaikanaan tekemistä rötöksistä. Jimmy Carter puolestaan armahti ennaltaehkäisevästi tuhannet Vietnamin sodan kutsuntoja vältelleet miehet.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut