Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona iski huvipuistoihin – Disney karsii 32 000 työpaikkaa ensi vuonna

Viihdejätti Disney aikoo vähentää 32 000 työpaikkaa ensi vuonna. Suurimmat vähennykset koskevat huvipuistotoimintaa Yhdysvalloissa. Disney kertoi syyskuussa vähentävänsä 28 000 työpaikkaa, mutta on nyt kasvattanut vähennystavoitetta.

Syynä ovat koronakriisin tuomat rajoitukset matkailuun. Yhtiö on lomauttanut 37 000 työntekijää lokakuun alusta lähtien.

Disney työllistää maailmanlaajuisesti yli 203 000 ihmistä. Yhtiön Disneyland-puisto Kaliforniassa on maailman toiseksi suosituin huvipuisto, mutta se on pysynyt suljettuna osavaltion tiukkojen koronasääntöjen takia. Floridassa, Tokiossa, Hongkongissa, Shanghaissa ja Pariisissa toimivat puistot ovat saaneet pitää porttinsa auki.

Disneyn tulos jäi 4,7 miljardia dollaria (4 miljardia euroa) tappiolle heinä-syyskuussa. Syinä ovat huvipuistotoiminnan vaikeudet ja elokuvaensi-iltojen lykkääntymiset. Yhtiö on siirtänyt elokuvia teattereista suoratoistopalveluunsa, joka avautui alkusyksyllä myös Suomessa.