Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa Sipulikanavan perustajan syytteistä – sivusto oli merkittävä huumeiden kauppapaikka

Tor-verkossa toimineen Sipulikanava-foorumin perustaja ja ylläpitäjä, tietotekniikka-alan ammattilainen Helsingin hovioikeudessa maanantaina 13. tammikuuta 2020. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Helsingin hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa merkittävänä huumeiden kauppapaikkana toimineen Sipulikanava-sivuston perustajan syytteistä.

Aiemmin Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi sivustoa ylläpitäneen miehen kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen seitsemästä avunannosta törkeään ja 11 avunannosta perusmuotoiseen huumausainerikokseen. Käräjäoikeuden mukaan Sipulikanava mahdollisti helpon keinon myydä ja hankkia huumeita täysin anonyymisti.

Syyttäjän mukaan Sipulikanavalla välitettiin vuosien 2014–2017 aikana muun muassa yli seitsemän kiloa amfetamiinia, noin 2 800 kappaletta ekstaasitabletteja ja yli kuusi kiloa marihuanaa.

Syyttäjän mukaan mies kehitti sivuston toimintaa jatkuvasti moderoimalla keskustelua ja luomalla uusia osioita maantieteellisille alueille. Toiminta oli syyttäjän mukaan huumeiden välittämistä. Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta. Syytetty kiistää syytteet.

Puolustus: Sivusto luotiin anonyymiä keskustelua varten

Syytetyn puolustus on syyttäjän kanssa hyvin eri linjoilla. Puolustuksen mukaan Sipulikanavaa ei ollut luotu huumekauppaa, vaan anonyymiä keskustelua varten.

– Lain tarkoittamaa välittämistä tai avunantoa ei ole tapahtunut, vaikka ostaja olisi saanut myyjän yhteystiedot Sipulikanavalta, sanoi syytetyn asianajaja Merja Annala tammikuussa hovioikeuden käsittelyssä.

Puolustuksen mukaan sivuston luominen, kehittäminen ja ylläpitäminen ovat olleet syytetylle ammatillinen haaste. Syytetty on tietotekniikka-alan ammattilainen.

Puolustuksen mukaan sivuston luomisen aikaan syytetty ei voinut tietää, millaiseksi toiminta sivustolla muodostuu.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut