Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt | Suomessa 350 uutta koronatartuntaa – katso tiedotustilaisuus koronasta ja huoltovarmuudesta

Suomessa on raportoitu tänään noin 350 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt yli 20 000 tapausta. Asiasta kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen koronatilannekatsauksessa.

Puumalaisen mukaan ulkomailta saatujen tartuntatapausten määrät ovat nousseet. Viime viikolla raportoitiin 103 ulkomailta Suomeen matkustajan mukana tullutta tartuntaa. STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan työpaikoilla todettuja tartuntoja on nyt enemmän, noin 20 prosenttia jäljitetyistä tartunnanlähteistä. Suurimpia lähteitä ovat edelleen lähipiiri, koti ja yksityistilaisuudet.

Koronaepidemian katsotaan olevan kiihtymisvaiheessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä sekä Ahvenanmaan maakunnassa. Muut 14 aluetta ovat perustasolla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todetaan merkittävä osa Suomen kokonaistartunnoista. Voipio-Pulkin mukaan tämä viittaa siihen, että Husin alueella virus on siirtynyt väestöleviämisvaiheeseen.

Torstaina klo 11.50 alkavassa tilaisuudessa julkistetaan analyysi koronakriisin vaikutuksista huoltovarmuuteen. Raportin vastaanottaa työministeri Tuula Haatainen ja analyysin esittelee Huoltovarmuusneuvoston puheenjohtaja Jukka Ruusunen. Korona-ajan toimista ja kehitystyöstä kertoo Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen. Voit seurata tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä tässä jutussa.