Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sampo osti enemmistön brittiläisestä vahinkovakuutusyhtiöstä – Hastings tunnetaan etenkin moottoriajoneuvovakuutuksista

Sampo kertoo, että Hastings-vahinkovakuuttajan kauppa on saatu päätökseen. Sampo omistaa brittiläisestä yhtiöstä nyt 70 prosenttia. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Sampo -konsernin Hastings-kauppa on saatu päätökseen, Sampo kertoo tiedotteessa. Sampo omistaa nyt 70 prosenttia brittiläisestä Hastings Group Holdings -vahinkovakuutusyhtiöstä.

Kauppahinta Sammolle oli noin 1,3 miljardia euroa.

Elokuussa Sampo ja eteläafrikkalainen Rand Merchant Investment Holdings (RMI) julkistivat ostotarjouksen Hastingsista. Englannin lain mukainen tuomioistuinkäsittely järjestettiin 13. marraskuuta, minkä myötä tarjous toteutuu.

Kaupan toteutumisen jälkeen RMI:n omistusosuus on 30 prosenttia. Finanssialan yhtiöihin keskittyvä RMI on jo entuudestaan omistanut brittiyhtiöstä 29,7 prosenttia.

Sampo kertoi elokuussa tiedotteessa, että yhtiön strategisena tavoitteena on kasvattaa entisestään vahinkovakuutusliiketoimintaansa. Sammolla on jo entuudestaan johtava asema pohjoismaisilla vahinkovakuutusmarkkinoilla, minkä vuoksi yhtiö haluaa laajentaa toiminta-aluettaan nykyistä laajemmalle.

– Yhtenä Euroopan suurimmista henkilöasiakkaiden vahinkovakuutusmarkkinoista Yhdistynyt kuningaskunta tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden laajentaa toimintaa, Sampo kirjoitti tiedotteessaan.

Hastings on Sammon mukaan Britannian johtava moottoriajoneuvovakuutuksia tarjoava vakuutusyhtiö. Yhtiö on viime aikoina laajentanut toimintaansa myös kotivakuutuksiin.

Vuonna 1996 perustetulla Hastingsilla on noin kolme miljoonaa asiakasta ja se työllistää yli 3 500 henkilöä.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut