Trumpin kannattajat kokoontuvat Washingtoniin mielenosoitusmarssille

Mielenosoittajat haluavat tukea presidentti Donald Trumpin väitteitä siitä, että häneltä vietiin vaalivoitto vilpillisesti. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uskolliset kannattajat kokoontuvat tänään Washingtoniin mielenosoitusmarssille osoittamaan tukensa presidentille.

Mielenosoituksen on tarkoitus tukea Trumpin väitteitä siitä, että häneltä vietiin vaalivoitto vilpillisesti. Trump ei ole pystynyt esittämään todisteita väitteidensä tueksi. Monen Trumpin kannattajan osallistumisinnon oletetaan tosin laimenneen siihen, että demokraattien Joe Bidenin vaalivoitto tukevoitui entisestään, kun tuoreita tuloksia ääntenlaskennasta saatiin valmiiksi.

Trump itse on antanut tukensa mielenosoittajille ja vihjannut, että saattaisi käydä tervehtimässä heitä. BBC :n mukaan hänen autosaattueensa nähtiin ajelevan paikalla jo ennen tapahtuman alkua.

Mielenosoitukseen on osallistumassa myös äärioikeistolaisryhmiä, joita mittava määrä poliiseja pyrkii pitämään erillään Trumpia vastustavista mielenosoittajista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut