Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

IL: Psykiatrian apulaisylilääkäri puukotti miestä selkään, saa jatkaa virassaan

Markus Mattlar

Kainuun keskussairaalan psykiatrian apulaisylilääkäri syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn, kertoo Iltalehti. Lääkäri löi lähipiiriinsä kuulunutta miestä veitsellä selkään kajaanilaisen harrastekerhon tiloissa. Tapaus sattui viime vuoden heinäkuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi 51-vuotiaan naislääkärin vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Syyttäjä oli vaatinut hänelle rangaistusta tapon yrityksestä, mutta oikeus ei havainnut tästä riittävää näyttöä.

Alkoholilla oli vahva osuus tapahtumiin. Sekä lääkäri että hänen uhrinsa olivat pahoinpitelyhetkellä humalassa. Lisäksi pahoinpitelyn motiiviin vaikutti uhrin alkoholinkäyttö.

Iltalehden mukaan lääkäri on tuomiosta huolimatta saanut pitää virkansa Kainuun keskussairaalassa. Sairaanhoitopiirin johto perustelee päätöstä lehdelle sillä, että lääkäri on hoitanut työnsä moitteitta sekä ennen rikostapausta että sen jälkeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut