Asevelvollinen surmasi upseerin ja kaksi palvelustoveriaan sotilastukikohdassa Venäjällä

Venäjällä asevelvollinen surmasi upseerin kirveellä ja ampui kaksi palvelustoveriaan sotilastukikohdassa varhain tänään lähellä Voronezhin kaupunkia maan eteläosassa, kertoivat asiaa tutkivat viranomaiset.

Aseen saadakseen asevelvollinen tappoi upseerin kirveellä, minkä jälkeen hän ampui kohti palvelustovereitaan. Kaksi heistä kuoli ja yksi haavoittui, kertoi vakavia rikoksia tutkiva tutkintakomitea lausunnossaan.

Nimetön lähde kertoi uutistoimisto Interfaxille, että ampumista edelsi riita asevelvollisen ja upseerin välillä tarkastuksen aikana. Lähteen mukaan asevelvollinen sieppasi aseen upseerin asekotelosta ja aloitti ampumisen.

Tekijäksi epäilty pakeni paikalta, mutta hänet saatiin kiinni Zemljanskin kylästä, joka sijaitsee viitisenkymmentä kilometriä Voronezhista, kertoivat venäläiset uutistoimistot.

Ampumistapaukset eivät ole harvinaisia Venäjän varuskunnissa. Ihmisoikeusjärjestöt ovat esittäneet huolensa raaoista simputusrituaaleista, jotka olivat tavanomaisia 1990-luvulla. Viime vuosina tilanne on tämän osalta parantunut.

Viime vuoden lokakuussa sotilas avasi tulen sotilastukikohdassa Siperiassa. Tulituksessa kuoli kahdeksan ja haavoittui kaksi sotilasta. Ampuja sanoi simputuksen tehneen hänen elämästään helvettiä.

Asepalvelus Venäjällä on pakollista 18–27-vuotiaille miehille, mutta monet käyttävät porsaanreikiä välttääkseen kutsunnat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut