Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi lähetti vahingossa reilut 500 liikennevirhemaksujen oikaisuvaatimuspäätöstä väärille ihmisille – mukana henkilötietoja

Poliisi lähetti syyskuussa 516 oikaisuvaatimuspäätöstä väärille ihmisille, Poliisihallitus kertoo. Vahinko johtui poliisin liikennevirhemaksuasioiden käsittelyjärjestelmässä olleesta virheestä.

Päätökset olisi pitänyt saattaa tiedoksi ajoneuvon rekisteriin merkitylle omistajalle tai haltijalle. Sen sijaan poliisi lähetti päätökset oikaisuvaatimuksessa ilmoitetulle kuljettajalle.

Päätökset sisältävät ajoneuvon omistajan tai haltijan henkilötietoja. Näitä tietoja ovat oikaisuvaatimuksen tekijän nimi, syntymäaika, osoite sekä mahdollisesti puhelinnumero, jos oikaisuvaatimuksen tekijä on sen antanut.

Poliisin antamat virheelliset tiedoksiannot on lähetetty sähköisesti Suomi.fi-palvelun viestinä tai Postin OmaPosti-palvelussa. Virhe ei koskenut kirjeitse postitettuja päätöksiä.

Liikennevirhemaksua voi vaatia oikaistavaksi esimerkiksi silloin, kun se on tullut automaattisessa liikennevalvonnassa, eikä ajoneuvon omistaja ole itse ollut kuljettajana. Tällöin omistaja voi tehdä oikaisuvaatimuksen ja ilmoittaa poliisille, kuka on ollut kuskina esimerkiksi ylinopeutta ajaessa.

Järjestelmävirhe korjattiin päivässä

Virhe tapahtui järjestelmässä uuden toiminnallisuuden käyttöönoton yhteydessä syyskuussa. Päätösten tiedoksiannot keskeytettiin järjestelmässä, kun virhe havaittiin 30. syyskuuta. Tietojärjestelmässä ollut virhe korjattiin seuraavana päivänä.

Poliisi on tiedottanut päätösten oikeita vastaanottajia eli ajoneuvojen omistajia virheestä.

Helsingin poliisilaitos teki jo lokakuun lopussa asiasta yleistiedoksiannon koskien kaikkia mahdollisia tapauksia ennen kuin tapausten lukumäärä tarkentui.

Poliisi pyytää toiselle henkilölle tarkoitetun oikaisuvaatimuksen tiedoksi saaneita ihmisiä poistamaan saamansa päätöksen viestipalveluista.