Suomessa yksi uusi koronakuolema – kahden viikon tartunnat jälleen nousussa

Suomessa on perjantaina raportoitu yksi uusi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Yhteensä Suomessa on nyt raportoitu 362 virukseen liittyvää kuolemantapausta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 68 koronapotilasta. Se on kolme enemmän kuin keskiviikkona, jolloin sairaalahoidossa olevien määrästä kerrottiin edellisen kerran. Tehohoitoa tarvitsevia potilaita on 13, mikä on kaksi vähemmän kuin keskiviikkona.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien määrät kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Skopjen lennolla kymmenen tartu ntaa

Lauantaina 31. lokakuuta Pohjois-Makedonian pääkaupungista Skopjesta Turkuun lennetyltä lennolta todettiin kymmenen koronavirustartuntaa. Turun kaupunki kertoi asiasta perjantaina.

Lennolla oli yhteensä 135 matkustajaa, joista 101 testattiin.

Lokakuussa Skopjesta on saapunut Turkuun yksi lento kerran viikossa. Lennot jäävät lauantaina saapuvan lennon jälkeen tauolle ja jatkuvat joulukuun puolessa välissä.

Tartunnat ovat nousussa viikkovertailussa

THL kertoi aiemmin perjantaina, että Suomessa on raportoitu 266 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu 2 911 tartuntaa, mikä on 17 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartunnat ovat olleet nousussa myös, kun tarkastellaan viimeistä viikkoa suhteessa edelliseen viikkoon. Viimeksi kuluneen viikon aikana tartuntoja on raportoitu 1 475, mikä on 39 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Viimeksi kuluneen viikon aikana vahvistettuja tartuntoja on raportoitu eniten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa tartuntoja on ollut 769. Varsinais-Suomessa vahvistettuja tartuntoja on ollut 122, Pohjois-Pohjanmaalla 50 ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueella 38.

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana 17 385 koronavirustartuntaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut