Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronan vuoksi viivästyneet opinnot huomioidaan syksyllä valmistuvien opintolainan hyvityksessä

Kela maksaa osan nykyisten korkeakouluopiskelijoiden nostamasta opintolainasta, jos nämä saavat tutkintonsa valmiiksi tavoiteajassa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Hallitus esittää helpotuksia opintolainan ehtoihin koronaepidemian vuoksi.

Lakimuutoksen myötä syyslukukautena 2020 valmistuva opintolainan saaja olisi oikeutettu opintolainahyvitykseen, vaikka tutkinnon suorittaminen olisi viivästynyt keväältä epidemian vuoksi, opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo.

Epidemiasta johtuva syy voi olla esimerkiksi pakollisen harjoittelu- tai opintojakson estyminen. Korkeakoulut siirtyivät keväällä etäopetukseen epidemian vuoksi.

Hyvitys huomioi viivästyksen myös, jos ensimmäistä tutkintoaan suorittava opiskelija ei ole pystynyt aloittamaan opintojaan epidemian vuoksi lukuvuonna 2020–2021. Muutos koskisi myös opintojen aloittamista ulkomaisessa korkeakoulussa.

Neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen ministeriöstä kertoo STT:lle, että vastaavanlaisia säädöksiä tehdään tulevien lukukausien varalta yksi kerrallaan, jos sille nähdään tulevaisuudessa tarvetta.

Kela maksaa osan nykyisten korkeakouluopiskelijoiden nostamasta opintolainasta, jos nämä saavat tutkintonsa valmiiksi tavoiteajassa.

Aiemmin korkeakouluopiskelijoille on helpotettu opintotuen ehtoja lukuvuonna 2019–2020 suoritettuihin opintoihin.

Hallitus antoi esityksenä opintotukilain muuttamisesta torstaina, ja muutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden alusta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut