Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Italia torjuu koronaa öisellä ulkonaliikkumiskiellolla – Venäjällä päiväennätykset tartunnoissa ja kuolemantapauksissa

Italiassa kielletään huomisillasta alkaen ulkona liikkuminen öiseen aikaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italiassa kielletään torstai-illasta alkaen ulkona liikkuminen öiseen aikaan. Kielto astuu koko maassa voimaan iltayhdeksältä ja kestää aamuviiteen asti. Sen tarkoituksena on pysäyttää koronaviruksen leviäminen.

Pääministeri Giuseppe Conte kertoi keskiviikkoiltana tarkennuksia rajoituksiin. Maan eri alueet jaetaan kolmeen eri osaan sen perusteella, miten nopeasti virus leviää ja kuinka paljon sairaaloissa on vuodepaikkoja.

Korkeimman riskitason alueilla liikkeet, jotka eivät myy ruokaa ja lääkkeitä, määrätään suljettavaksi. Lisäksi näillä alueilla asuvia kielletään matkustamasta pois asuinkaupungistaan. Myös matkustaminen on rajoitettua tiettyjen alueiden välillä.

Italiassa on viimeisen vuorokauden aikana todettu 30 550 koronavirustartuntaa. Koronaviruksen leviäminen on Italiassa viime viikkoina kiihtynyt varsinkin pohjoisella Lombardian alueella.

Lokakuun lopulla maassa määrättiin teatterit, elokuvateatterit ja kuntosalit suljettavaksi kuukauden ajaksi. Lisäksi ravintoloiden ja baarien tulee sulkea ovensa iltakuudelta.

Viimeisen viikon aikana Italiassa on järjestetty pieniä mutta ajoittain väkivaltaisia mielenosoituksia ilmoitettuja rajoitustoimia vastaan.

Venäjällä raportoitiin päiväennätykset

Venäjällä on raportoitu tänään lähes 19 800 uutta koronatartuntaa, mikä on maan päiväkohtainen tartuntaennätys. Myös uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin ennätykselliset 389.

Monen Euroopan maan tapaan koronavirustartuntojen kova kasvu on viime aikoina kuormittanut Venäjän sairaaloita.

Presidentti Vladimir Putin sanoi viime viikolla, ettei laajoja rajoituksia tai maanlaajuista koronasulkua ole suunnitelmissa. Putin kannattaa sen sijaan paikallisia toimia viruksesta pahiten kärsiville kaupungeille ja alueille.

Venäjän kuluttajansuoja- ja hyvinvointivirasto on määrännyt kasvomaskit pakollisiksi ruuhkaisissa paikoissa kuten julkisessa liikenteessä ja hisseissä. Se on myös suositellut yleisötapahtumien kieltämistä ja ravintoloiden ja baarien sulkemista, mutta vain harva alue on noudattanut suositusta.

Venäjällä on todettu yhteensä lähes 1,7 miljoonaa koronatartuntaa ja yli 29 000 koronakuolemaa.

Pääministeri: Tanska aikoo lopettaa kaikki minkit koronavirusmutaation vuoksi

Tanskan pääministeri Mette Fredriksen kertoi keskiviikkona, että kaikki minkit maan turkistarhoilla aiotaan lopettaa. Syynä on minkkitarhoilla leviävä koronavirus.

Koronaan sairastuneilla minkeillä on havaittu virusmutaatiota, ja se on tarttunut myös ihmisiin. Tanska pelkää, että mutaatio voi vaikuttaa koronarokotteen tehoamiseen.

Tanskan poliisi on arvioinut, että 15–17 miljoonaa minkkiä joudutaan lopettamaan.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut