Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri: Wienin keskustassa menossa terrori-isku – poliisi mukaan kuolleita on ainakin kaksi, joista toinen hyökkääjä

Itävallan sisäministerin Karl Nehammerin mukaan Wienin keskustassa on todennäköisesti tapahtunut terrori-isku lähellä synagogaa. Hyökkääjiä on ministerin mukaan useita, ja ampuminen jatkuu edelleen, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisin mukaan hyökkäyksessä on kuollut ainakin kaksi ihmistä. Kuolleista toinen on hyökkääjä.

Wienin poliisi kertoo Twitterissä , että ainakin kuudessa eri kohteessa on ammuttu. Haavoittuneita on useita.

Tekijöitä on lehtitietojen mukaan kaksi tai joidenkin tietojen mukaan kolme.

Isku tapahtui lähellä keskustassa sijaitsevaa synagogaa, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, oliko itse pyhäkkö iskun kohteena.

Yhden hyökkääjistä kerrottiin räjäyttäneen itsensä räjähdevyöllä ja yhden poliisin haavoittuneen vakavasti. Poliisi oli mahdollisesti synagogan vartija.

Itävallan uutistoimiston APA:n mukaan yksi hyökkääjistä pääsi pakoon.

Wienin juutalaisyhteisön johtaja Oskar Deutsch vahvisti, että Stadttempelin synagogan välittömässä läheisyydessä on ammuttu laukauksia.

"Mies juoksi pitkin katua tulittaen ympäriinsä"

– Ensin se kuulosti räjähdykseltä. Sitten selvisi, että ne olivat laukauksia, ja näin miehen, joka juoksi katua pitkin tulittaen ympäriinsä automaattiaseella. Sen jälkeen poliisi tuli paikalle ja vastasi tuleen, kuvaili nimettömänä pysytellyt silminnäkijä Itävallan yleisradioyhtiö lle.

Silminnäkijän mukaan mies ampui ainakin 50 laukausta.

Sosiaaliseen mediaan ladatussa videossa näkyy valkoisiin pukeutunut mies, jolla on käsissään automaattiase.

Kaikkia kaupungin juutalaisia on kehotettu pysymään kodeissaan. Poliisi puolestaan on eristänyt tapahtumapaikan ja kehottaa kaikkia välttämään kaupungin keskustaa.