Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Helsingin Vallilan henkirikoksesta epäilty 16-vuotias on edelleen pidätettynä

Helsingin Vallilan lauantaisesta puukotuksesta epäilty 16-vuotias poika on edelleen pidätettynä, kertoo poliisi. Toista, iältään 14-vuotiasta epäiltyä on kuulusteltu.

Epäilty henkirikos tapahtui lauantaina aamuyöllä. Puukotuksen uhriksi joutui poliisin mukaan vuonna 2001 syntynyt mies. Hänet vietiin sairaalaan, missä hän kuoli myöhemmin aamuyöllä. Tapausta tutkitaan tappona.

– Juuri nyt poliisin ei ole mahdollista kertoa julkisuuteen yksityiskohtia tutkinnan etenemisestä, koska se voisi vaarantaa keskeneräisen tutkinnan, sanoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoi sunnuntaina, että senhetkisten tietojen perusteella teosta epäillään kolmea poikaa. Maanantain tiedotteen mukaan epäiltyjä on "useita". Vuorisalo ei tässä vaiheessa tarkenna epäiltyjen tarkkaa määrää eikä sitäkään, ovatko he kaikki alaikäisiä.

– Tutkinnallisista syistä ja rikoksen vakavuuden huomioiden en voi avata enempää. Useita henkilöitä on epäiltynä, joista kahta on kuulusteltu, sanoo Vuorisalo STT:lle.

Poliisi kertoo saaneensa runsaasti asiaan liittyviä yhteydenottoja ja vihjeitä.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin lauantain vastaisena yönä kello yhden aikaan puukotuksesta Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä Alepa-kaupan edustalla. Ilmoituksen mukaan tekijöitä oli useita.

Poliisin saapuessa paikalle tekijät olivat poistuneet.

Poliisi tiedotti sunnuntaina, että epäillyt tekijät olivat liikkuneet ennen tapahtumaa Vallilan alueella seurueessa, jossa on ollut viisi henkilöä. Heistä kaksi oli tyttöjä.