Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaetaan etägaalassa Islannissa – elokuvapalkintoa tavoittelee Jussi-patsaita rohmunnut Koirat eivät käytä housuja

Elokuvapalkintoa Suomeen tavoittelee kuudella Jussi-patsaalla palkittu Jukka-Pekka Valkeapään ohjaama Koirat eivät käytä housuja. Elokuvan julisteessa näyttelijä Krista Kosonen. / HELSINKI-FILMI HANDOUT / HELSINKI-FILMI / LEHTIKUVA

Mika-Matti Taskinen / STT

Pohjoismaiden neuvoston vuotuiset palkinnot jaetaan tänään etäyhteyksin Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. Palkintokategorioita on viisi: kirjallisuus, lasten- ja nuortenkirjallisuus, musiikki, elokuva sekä ympäristö. Palkinnot ovat suuruudeltaan noin 47 000 euroa.

Palkintojen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Pohjoismaiden kulttuuriyhteistyötä ja lisätä kiinnostusta Pohjoismaiden kulttuurintuotannon eri osa-alueisiin. Ympäristöpalkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä panostuksesta Pohjoismaiden kestävään kehitykseen.

Elokuvapalkintoa Suomeen tavoittelee kuudella Jussi-patsaalla palkittu Jukka-Pekka Valkeapään ohjaama Koirat eivät käytä housuja. Kirjallisuuspalkinnon saajiksi ovat Suomesta puolestaan ehdolla Juha Itkonen ja Monika Fagerholm. Lasten- ja nuortenkirjallisuudessa Suomen palkintokandidaatteja ovat Veera Salmi ja Matti Pikkujämsä sekä Jens Mattsson ja Jenny Lucander.

Musiikkipalkinnossa ehdolla ovat Suomesta jazztrio 3TM sekä Sampo Haapamäki pianokonsertollaan.

Ympäristöpalkintoa tavoittelee Ylen Pelasta pörriäinen -kampanja, jonka tarkoitus on ollut muistuttaa pölyttäjien merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut