Ranskan terveysministerin asuntoon tehtiin kotietsintä – toimintaa koronakriisin hoidossa selvitetään

Ranskassa hallitusta on arvosteltu muun muassa suojamaskien käytön tärkeyden väheksymisestä pandemian alussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan terveysministerin asuntoon tehtiin torstaina kotietsintä osana tutkintaa, jolla pyritään selvittämään hallituksen toimintaa koronaviruskriisin hoidossa. Asiasta kertoi terveysministeriö.

Terveysministeri Olivier Veranin toimistossa tehtiin niin ikään kotietsintä. Hän on yksi nykyisistä ja entisistä ministereistä, joiden toimintaa koronakriisissä on alettu tutkia sen jälkeen kun viruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneet valittivat ministerien toimien olleen hitaita.

Tutkinnan kohteina ovat myös pääministeri Jean Castex'n ja hänen edeltäjänsä Edouard Philippen ja aiemman terveysministerin Agnes Buzynin toimet.

Hallitusta on arvosteltu siitä, että se oli liian hidas laajojen koronatestien toimeenpanossa ja väheksyi suojamaskien käytön tärkeyttä pandemian alussa, kun kasvosuojuksia oli vähän saatavilla ja varattuna terveydenhoitohenkilöstölle.

Tutkinnasta vastaa oikeusistuin, joka käy läpi väitettyjä rikkomuksia ministerien viranhoidossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.