Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kavalsi muistisairaalta äidiltään yli 270 000 euroa, makseli niillä omia ulosottovelkojaan ja osti auton – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut pariskunnan ehdolliseen vankeuteen, sillä he huijasivat miehen muistisairaalta äidiltä huomattavan summan rahaa. Oikeuden mukaan mies siirsi viime vuonna äitinsä tililtä itselleen ja puolisolleen yli 270 000 euroa. Rahoilla maksettiin pois parin ulosottorästejä ja ostettiin uusi auto, tuomiossa sanotaan.

55-vuotias nainen ja 59-vuotias mies kiistivät syytteet. Miehen mukaan hän ei ollut kavaltanut äitinsä varoja. Hän sanoi, että hänellä oli lupa tilisiirroille, joiden tarkoitus oli pitää rahat turvassa äidiltä itseltään ja tämän tulevalta edunvalvojalta.

– Hän oli halunnut siirtää loppurahat omalle tililleen, jotta äiti ei pääsisi hukkaamaan niitä, miehen vastauksessa sanotaan.

Mies sanoi myös, että oli maksanut rahoilla äidin laskuja. Nainen vetosi kiistossaan muun muassa siihen, että anoppi olisi ollut hänelle velkaa useita tuhansia euroja.

Oikeus ei uskonut poikaa ja miniää

Oikeus ei uskonut pariskuntaa ja tuomitsi miehen törkeästä kavalluksesta ja naisen törkeästä rahanpesusta ehdolliseen. Miehen rangaistus oli vuosi ja kahdeksan kuukautta ja naisen kymmenen kuukautta.

– Esitutkintakertomus huomioiden miehen on ollut nimenomainen tarkoitus siirtää rahat omaan varallisuuspiiriinsä pois äidin ja edunvalvojan ulottuvilta, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan mies oli maksanut varoilla äitinsä laskuja vain vähäisen määrän. Siitä ei kuitenkaan ollut näyttöä, että äidin laskuja olisi jäänyt rikosten vuoksi maksamatta.

Oikeus katsoi, että rikosten kohteena oli huomattavan suuri summa rahaa. Uhrilta kavallettiin käytännössä koko tämän omaisuus.

– Mies on myös käyttänyt erityisen vastuullista asemaansa muistisairaan äitinsä taloudellisia asioita hoitaessaan.

Poika ja miniä määrättiin maksamaan rikoksilla saamansa varat takaisin. Tuomio on annettu perjantaina.